Канадська компанія запустила в продаж найшвидший в світі електромобіль (відео)

Компактний електрокарт компанії Daymak коштує $ 9999.

Найшвидший електромобіль в світі Daymak C5 Blast. Фото: gas2.org.

Канадська компанія Daymak планує випустити транспортний засіб, який важко піддається опису. Зрозуміло одне: він стане найшвидшим електротранспортом на планеті. Компактний карт на електромоторі, оснащений 12 турбінами, повинен розганятися до 96 км/год за 1,5 с, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

А ще творці обіцяють навчити свій електромобіль літати.

Компанія виробляє різні види дрібного електричного транспорту. Але до цього він піддавався опису максимум з двох слів: електричні велосипеди, карти, самокати... Про новий устрій з опису ясно тільки те, що він буде дуже швидким.

На сьогоднішній день найшвидшим електротранспортом вважається болід команди Team Delft, створений в рамках Formula Student. Він розганяється до 96 км/год (60 миль/год) за 2 секунди. Якщо все піде за планом, то Daymak C5 Blast обійде цей показник на половину секунди.

Таких показників електрокарт сягатиме за рахунок бесщіткового електродвигуна потужністю 10 кВт. Він буде підживлюватися від акумулятора продуктивністю 2,4 кВт * год. Особливістю карта стануть 12 турбін. 4 з яких розмістяться за сидінням, щоб забезпечити додаткову горизонтальну тягу, а 8 інших помістять під кузов.

Турбіни під кузовом, за планами інженерів, зменшать вагу транспорту в два рази, що допоможе прискоренню. Творці говорять, що карт може стати основою для транспорту, що літає над водою. А з додаванням крил він полетить вже і над сушею. Але поки це тільки сміливі заяви. Судити про карту можна тільки по опису і промо-ролику.

Зараз клієнти Daymak можуть купити менше швидку версію карта. У ній немає турбін, вона розганяється до 60 миль/год за 3,9, варто при цьому $9999. Daymak C5 Blast ж, якщо з'явиться в продажу, то обійдеться в нереальні для «іграшкової» машинки $59 999.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...