Канни-2016: На Лазуровому узбережжі зібралися світові селебріті (фото)

На фестиваль кіно в Каннах свої роботи привезли такі відомі метри, як Стівен Спілберг, Вуді Аллен, Джоді Фостер, Шон Пенн, Педро Альмодовар.

У Франції стартував Каннський кінофестиваль. Фото: vogue.ua.

На Лазурному березі Франції, в курортному місті Канн, відкрився 69-й Каннський кінофестиваль, під час якого кінематографісти змагатимуться за головний приз - "Золоту пальмову гілку". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На фестиваль кіно в Каннах свої роботи привезли такі відомі метри, як Стівен Спілберг, Вуді Аллен, Джоді Фостер, Шон Пенн, Педро Альмодовар. З 11 по 22 травня глядачі побачать понад 50 картин, а змагатися за "Золоту пальмову гілку" в цьому році будуть нові картини Джима Джармуша, Педро Альмодовара, Олів'є Ассайаса, Шона Пенна, Ніколаса Віндінга Рефна та інших режисерів, з яких легко зібрати збірну кращих сил сучасного кіно.

11 травня зірки виблискували на червоній доріжці відкриття кінофестивалю. Серед них були помічені акторки Джуліанна Мур, Єва Лонгорія, Наомі Уоттс, Кірстен Дарст, Анна Кендрік, співачка і модельєр Вікторія Бекхем, нідерландська супермодель Даутцен Крус, а також відомий співак Джастін Тімберлейк, який має намір виступити в фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016" в Стокгольмі (Швеція) 14 травня. Ведучими церемонії стали французький актор і комік Лоран Лафітт і відома актриса Катрін Деньов.

Головувати в журі кінофестивалю буде австралійський режисер-візіонер Джордж Міллер. Компанію майстру складуть актори Мадс Міккельсен, Дональд Сазерленд, Валерія Голіно і Ванесса Параді, а також французький режисер Арно Деплешен і торішній тріумфатор, автор "Сина Саула" Ласло Немеш. Всім разом їм доведеться вибрати кращий фільм з 21 представленого - завдання, прямо скажемо, непросте.

Слід зазначити, що на кіноринку Каннського кінофестивалю традиційно є і український павільйон, на якому представлено українське кіно. Це своєрідна візитна картка українського кінематографа, тому команда організаторів привезла з собою велику кількість промоматеріалів. Основним з них є каталог "Українські фільми 2015-2016".

У павільйоні будуть проходити презентації українських фільмів, кінофестивалів і різних проектів, а також ділові зустрічі.

Міжнародний Каннський кінофестиваль - щорічний кінематографічний фестиваль, що проводиться в кінці травня в курортному місті Канн (Франція) на базі Палацу фестивалів та конгресів на набережній Круазет. Акредитований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) в числі тринадцяти конкурсних фестивалів ігрових фільмів. Каннський кінофестиваль є одним з найстаріших (задуманий в 1939 році, вперше проведений в 1946 році) і найпрестижніших у світі.

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

понеділок, 6 травень 2024, 17:24

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 діб. Відповідна інформація з’явилася на сайті парламенту, передають Патріоти України. Обидва законопроєкти внес...

"Я тебе зараз й*бну, сєпарська гнидо": У Києві вчитель погрожував учню-переселенцю, розгорівся скандал

понеділок, 6 травень 2024, 16:56

У Києві, у школі №37, що у Голосіївському районі, стався конфлікт між вчителем фізкультури та учнем. Відео конфлікту опублікували у Telegram-каналі "БАТЬКИ SOS", передають Патріоти України. На кадрах чути, як вчитель погрожує учню та обзиває його "сєп...