Катастрофа Су-27 на Житомирщині: Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання одночасно із загиблим пілотом, він добре знав цю машину

Су-27 із бортовим номером 55 було випущено 1987 року, він є "одним із найновіших літальних апаратів цього типу на озброєнні Повітряних сил ЗС України".

Літак випустили 1987 року. Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Загиблий під час катастрофи Су-27 у Житомирській області льотчик виконував вправи з пілотажу у складних метеоумовах. Про це повідомляє 16 грудня у Facebook прес-центр командування Повітряних сил Збройних сил України, передають Патріоти України.

"15 грудня на Житомирщині в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувалися при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань у таких умовах. Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне", – ідеться в повідомленні.

У прес-центрі зазначають, що Су-27 із бортовим номером 55 було випущено 1987 року, він є "одним із найновіших літальних апаратів цього типу на озброєнні Повітряних сил ЗС України". "У 2016 році пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на державному підприємстві "Луцький ремонтний завод "Мотор" 8 квітня 2016 року. Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", – продовжили в командуванні.

Усі обставини трагічної події з'ясовують, на місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців ЗСУ, Державного бюро розслідувань, правоохоронних органів.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...