"Казаки патріарха" - анекдотична пародія на папську гвардію": У мережі знову висміяли главу РПЦ

Гудяєв створив власну "гвардію", щоб вразити іноземних гостей. Щоправда, митрополит Онуфрій зі своїми "козаками" та патріарх Філарет зі своїм постійним оточенням не дуже відрізняються - влада, як могила, рівняє усіх...

"Гвардійці" патріарха Гундяєва. Фото: соцмережі

З нагоди 70-ліття у Кирила з'явилася власна гвардія. Гвардійці кардинала, тобто казакі патріарха…Так пише у своєму блозі єпископ Євстратій, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"Я не раз вже казав, що заявляючи претензії на статус «Третього Риму», Московська патріархія насправді копіює Ватикан, бажаючи посісти хоча б у православному світі те місце, яке Папська держава посідає у світі католицькому.

Побачив ще один доказ цього - з нагоди ювілею 70-ліття від дня народження, який патр. Кирил Гундяєв відзначає, у нього, як бачимо, з'явилася власна гвардія – для того, щоб вражати закордонних гостей. Мовляв, «дивіться, що у мене є!» Колись були «гвардійці кардинала». Тепер з'явилися «казакі патріарха».

І сміх, і гріх…

Найгірше, що ані сам ювіляр, ані його оточення мабуть не розуміють, наскільки анекдотично виглядає ця пародія на папську Швейцарську гвардію.

… Кажуть, що зі старістю приходить мудрість, але не рідко старість приходить сама".

Нагадаємо, "козаки" з Києво-Печерської лаври співпрацюють з терористами та ведуть проросійську пропаганду. Церковна влада дозволяє це, хоча офіційно підтримує Україну.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...