Хай подякують, що не побили, як активістів С-14: Журналістам перешкоджали потрапити на форум Тимошенко, покликали поліцію

Представники прес-служби "Батьківщини" відмовили телеканалу у акредитації мотивувавши це тим, що нібито вже закінчились вільні місця для журналістів.

Журналістів не пускали на форум Тимошенко. Фото: скріншот з відео.

Знімальній групі телеканалу "Прямий" перешкоджали потрапити на національний медичний форум "Якісна і доступна медицина", організований кандидатом у президенти України Юлією Тимошенко. Про це повідомила кореспондент "Прямого" Ольга Шилкіна з місця подій, передають Патріоти України.

"Політична партія "Батьківщина" і, зокрема, прес-служба кандидата у президенти Юлії Тимошенко продовжують перешкоджати журналістській діяльності і безпосередньо заважають нашій знімальній групі потрапити на медичний форум", - заявила вона.

Як видно на представленому відеозаписі охорона форуму намагалась не допустити журналістів "Прямого" на форум, та за допомоги фізичної сили опускала до землі камеру оператора та штовхала його та кореспондентку. Журналісти викликали на місце події поліцію, які прибули на місце подій і зафіксували факт порушення. Наразі знімальна група очікує на прибуття слідчої групи.

Як зазначила кореспондент "Прямого", представники прес-служби "Батьківщини" відмовили телеканалу у акредитації мотивувавши це тим, що вже закінчились вільні місця для журналістів. Проте, коли журналісти "Прямого" подзвонили у прес-службу та представились іншим ЗМІ, то одразу отримали акредитацію на захід.

"Ці події дуже нагадують часи президентства Віктора Януковича, коли на заходи запрошувались тільки лояльні ЗМІ", - зауважила Ольга Шилкіна. Ситуацію з недопуском телеканалу "Прямий" вчора прокоментувала і сама Юлія Тимошенко, яка заявила, що допускатиме його журналістів на свої заходи тільки після того, як в Україні зміниться президент, а телеканал стане "вільним і чесним".

"Хочу нагадати Юлії Тимошенко, що вона як кандидати у президенти підписувала декларацію на захист свободи слова, де зобов’язувалась забезпечити безперешкодну роботу журналістів. Але Юлія Тимошенко не виконує цієї декларації", - додала кореспондентка "Прямого".

Джерело: Прямий

"Бумеранг" повернувся: Ключова галузь економіки РФ зіткнулася з гострим дефіцитом працівників - причиною стало вторгнення в Україну

середа, 8 травень 2024, 6:44

Перехід Росії на "військові рейки" в економіці призвів до гострої нестачі робочої сили в нафтовій та газовій промисловості. Справа в тому, що тепер за робочу силу з енергетичними компаніями активно конкурують армія та виробники зброї, крім того, в РФ з...

В Україні чоловіків, які не стали на військовий облік, штрафуватимуть без їхнього відома: Що це означає

середа, 8 травень 2024, 6:28

Парламент може легалізувати заочні штрафи для ухилянтів, передають Патріоти України. Як повідомляє "Судово-юридична газета", Верховна Рада готова ухвалити в цілому законопроєкт, який передбачає, що за порушення правил військового обліку чоловіків зможу...