Харківський суд засудив помічницю командира арсеналу в Балаклії через порушення закону про державну таємницю

Чиновниця не перевірила режимні приміщення, сховища та сейфи виконавців на військовому арсеналі в Балаклії, що призвело до пошкодження та втрати незаповнених чистих аркушів робочого зошита з грифом обмеження "Таємно".

Військовий арсенал у Балаклії. Ілюстрація:уніан

Харківський суд визнав помічницю командира арсеналу в Балаклії винною у порушенні законодавства про охорону державної таємниці України. Про це йдеться в постанові Орджонікідзевського районного суду Харкова від 1 червня, передають Патріоти України з посиланням на depo.Харків.

Суд розглянув адміністративний протокол за п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП (порушення законодавства про державну таємницю), який склали працівники Служби безпеки України на помічницю командира військової частини А 1352 (військовий арсенал у Балаклії).

Згідно матеріалів справи, жінка не перевірила режимні приміщення, сховища та сейфи (металеві шафи) виконавців на військовому арсеналі в Балаклії, що призвело до пошкодження та втрати незаповнених чистих аркушів робочого зошита з грифом обмеження "Таємно". Суд встановив, що помічниця начальника арсеналу несумлінно поставилася до виконання заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці.

Жінку визнано винною у порушенні законодавства та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...