Хіти тижя. "На днях снова поеду в Украину - хоть воздухом подышу!": Мешканець Донецька розповів про страшні реалії життя в "ДНР"

Донеччанин впевнений, що терористи зовсім не збираються залишати окуповане місто та дозволяти миротворцям встановити над ним контроль.

Окупований Донецьк. Фото: соцмережі.

Відомий журналіст Юрій Бутусов розповів про життя простих людей в окупованому Донецьку. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Журналіст, розповів, що йому прийшло повідомлення від жителя Донецька і наводить його слова. "В двох словах справи в Донецьку так: навчання, навчання, навчання - гуркіт на полігонах з ранку до вечора . Невиїзних все більше - єдина робота де хоч щось платять і для чоловіків і для жінок - це армія "ДНР" ну і всякі там силовики. У зв'язку з відсутністю грошей почали всіх "пресувати" щоб всі ставали за гроші на облік у "ДНР", - наводить слова жителя окупованих територій Бутусов.

Повідомляється, що терористи продають техпаспорта і номери машини, при цьому українські - не забирають. У той же час, тимчасовий облік для машин з грузинськими та литовськими номерами з нового року скасовують, як і для російських теж номерів. Як каже житель Донецька, всім треба купувати номери "дірки" ("ДНР") і "розмитнення" проходити на митниці їх, інакше штрафмайданчик. Також чоловік розповів, що вугілля складами по ночах іде в РФ, його так багато і так дешево коштує, що навіть Європа не гидує купувати. "Багато народу повернулося, як і я після трьох років поневірянь, у свої квартири і будинки, але бізнесу немає - одне "лавочничество", - наводить його слова Бутусов. Також сказано, що в Донецьку зараз найпопулярніші магазини - це "комісіонки" і "секондхенди". "Думаю, навесні знову кудись виїхати. Тут дуже багато хворих на голову людей, яким чужий здоровий глузд. Мені здається треба будувати паркан і не пускати нас "за поребрик", принаймні ненормальних. Днями знову їду в Україну, - хоч повітрям подихаю! Свобода це" – пише мешканець Донецька.

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на цю історію.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...