Хіти тижня. 30 тонн золота лише в одному зі схронів: Масони розкрили місцезнаходження схованок з незліченними скарбами Третього рейху

Масонська ложа німецького міста Кведлінбург вирішила опублікувати щоденник офіцера СС, в якому знаходиться інформація про 11 скарбів Гітлера в Польщі.

Ці записи були зроблені нацистським офіцером Егоном Олленхауером під час відступу Вермахту з території Польщі, передають Патріоти України з посиланням на The First News. За наказом Гітлера в різних куточках країни були заховані золото і найбільші твори мистецтва.

За словами представників кведлінбургскої масонської ложі, Олленхауер грав ключову роль в операції СС, виступаючи в ролі «сполучної ланки» між місцевими аристократами, які захотіли заховати свої коштовності, і нацистською армією.
Згідно із записами щоденника, в нинішньому Вроцлаві знаходяться 28 тонн золота, які були перевезені туди з одного з відділень Рейхсбанку. Інший скарб багатий різними монетами, медалями, ювелірними виробами та прикрасами, які нацистам передали аристократи на зберігання. В одному з тайників можна знайти 47 творів мистецтва, викрадених з французьких колекцій. Там картини Боттічеллі, Рубенса, Сезанна, Караваджо, Моне, Дюрера, Рафаеля і Рембрандта.
Представник фонду «Сілезійский міст», Роман Фурманьяк заявив, що ложа хотіла дочекатися моменту, коли всі люди, пов'язані з цими записами, помруть. І тепер, коли справжність щоденника перевірена п'ятьма німецькими установами, в тому числі фахівцями факультету історії мистецтв Геттінгенського університету, записи стали суспільним надбанням. Публікація щоденника була здійснена в честь сторіччя відновлення незалежності Польщі і 1100-річчя з часу заснування кведлінбургскої ложі.
Представники фонду мають намір повернути скарби у власність законним власникам. На даний момент всі схованки знаходяться під охороною «Сілезійского мосту». Поки відомо лише про декілька локацій: в глибокому колодязі і в ставку палацового парку міста Ополе, а також в бетонному саркофазі на дні місцевого струмка і в якійсь підземної оранжереї в Польщі.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...