Хіти тижня. 85-річна месниця: Бабуся з Прикарпаття "кинула" Пенсійний фонд на 100 тис. грн

Пенсіонерка розповіла журналістам, що хотіла помститися державі за те, що їй відмовили оформити опікунство над психічно хворою сестрою.

Ілюстрація: fakty.ictv.ua

На Прикарпатті 85-річна жінка 15 років отримувала дві пенсії в одні руки - за себе і покійну сестру, повідомляють Патріоти України.

Пенсіонерка проживає у віддаленому селі Гвіздець і за виплатами приїжджала в Івано-Франківськ, причому кожен раз приходила в одне і те ж відділення банку, не викликаючи жодних підозр. Вона отримувала свою пенсію, а окремо приходила за пенсією покійної сестри.

Заступник голови Івано-Франківської прокуратури Віталій Гураш зазначив, що жінки були схожі, тому ніяких підозр не було. Викрили шахрайство в минулому році під час верифікації.

Сама ж пенсіонерка розповіла журналістам, що хотіла помститися державі за те, що їй відмовили оформити опікунство над психічно хворою сестрою.

Понад 100 тисяч гривень, які незаконно отримала бабуся за 15 років, вона давно вже витратила, за її словами, на ліки.

Однак суд визнав пенсіонерку винною у використанні підробних документів і в шахрайстві. Тепер 85-річній бабусі доведеться відшкодовувати кошти зі своєї пенсії.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...