Хіти тижня. "Абраменко дістав пропозицію змінити громадянство, виступати за РФ - і він відмовився", - Бутусов

Журналіст зазначив, що не вважає ганебним вчинок українця, який на п'єдесталі обійняв спортсмена з Росії,

Олександр Абраменко обійняв росіянина. Фото: соцмережі.

Україна не належить до провідних країн із фристайлу і не має потрібної інфраструктури, тому перемога українця Олександра Абраменка на Олімпіаді є справжнім дивом, заявив журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що не вважає ганебним вчинок Абраменка, який на п'єдесталі обійняв спортсмена з Росії, який посів третє місце. "Турнірів з акробатики небагато, і спортсмени зустрічаються постійно, багато років. Зрозуміло, що у них дружні стосунки. Абраменко дістав пропозицію змінити громадянство, виступати за РФ – і він відмовився. У нього є право на свою позицію... Не думаю, що це зрада. Думаю, немає більш зневаженої і приниженої команди в історії олімпійського спорту, ніж збірна Росії. Але у фристайлі допінгу вони, як для них звично, не приймали", – пояснив журналіст.

Бутусов зазначив, що український спортсмен розгорнув прапор своєї Батьківщини і обійняв представника команди без прапора, якій заборонено демонструвати свої медалі в олімпійському селищі. "По-моєму красномовний жест, який ця російська ганьба прекрасно ілюструє. Не в російський прапор Олександр загортався, а свій, рідний. Думаю, у багатьох із нас є знайомі і друзі з Росії, із якими ми також при зустрічі обнімемося й потиснемо руки, і у багатьох є ті, із ким ми після початку війни розірвали стосунки і більше ніколи ні за яких умов спілкуватися не будемо, хіба що через приціл. Наявність друзів серед росіян не означає, що ми хоч на змаганнях будемо поважати РФ як державу і станемо терпимішими до мільйонів російських дебілів, які хочуть знищити Україну", – підкреслив він.

Журналіст додав, що в Росії проживає чимало друзів України, які передають гроші українській армії або воюють на боці України. "У цьому фото на п'єдесталі не бачу нічого політичного", – підсумував він.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...