Хіти тижня. Активісти перекривають дороги до пунктів пропусків на кордоні із Польщею (фото)

Мітингувальники виступають проти змін до Подактового кодексу щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну.

Перекриття дороги у Раві-Руській. Фото: соцмережі.

У середу, 10 січня, у Львівській та Волинській областях мітингувальники перекрили дороги біля пунктів пропуску "Шегині – Медика", "Рава-Руська – Гребінне" і "Ягодин – Дорогуськ", що на українсько-польському кордоні. Про це повідомляють активісти у спільноті "Варта-1" у Facebook, передають Патріоти України.

Мітингувальники виступають проти змін до Подактового кодексу щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну, які вступили в дію з 1 січня. Зазначається, що кілька десятків учасників акції ходять пішохідними переходами неподалік від пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Зокрема, поблизу села Старовойтове Любомльського району Волинської області о 9:10 близько 70 осіб шляхом безперервного руху пішохідним переходом частково обмежили рух транспорту на міжнародній трасі Київ – Ковель – Ягодин.

У Нацполіції Львівської області повідомили, що в результаті переговорів з протестувальниками біля пункту пропуску "Шегині" досягнуто домовленості про те, що вони пропускатимуть кожні 30 хвилин по 10 автомобілів, щоб уникнути конфлікту між протестувальниками і людьми, які хочуть перетнути кордон. Акція протесту, за словами активістів, триватиме приблизно до 15:00. Згодом митники повідомили про перекриття дороги у селі Роснівка, що приблизно у 10 кілометрів від пункту пропуску "Краковець –Корчова".

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...