Хіти тижня. "Американський генерал" обдурив полтавчанку на 2,5 тис. доларів (відео)

Шахраї випрацювали цілу схему, тож вона може мати повторення з іншими жертвами.

Самотня українка з Полтави стала жертвою шахрая, що видавав себе за генерала армії США та обіцяв узяти її заміж. Із цим чоловіком на ім’я Джон Лорд Майкл Олена Васильєва познайомилася в інтернеті, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Закоханий "вдівець" писав свої листи ламаною англійською, засипав компліментами, обіцяв приїхати, а потім ошелешив подарунком – начебто надісланими коштовностями на 100 тисяч доларів для Олени. Їх він передав через "дипломата" Фреда Баумана, котрого "затримали" на митниці та вимагали хабара – 2,5 тисячі доларів. "Американець" попросив залагодити таке дрібне питання, тож українка кинулася шукати гроші. 50 тисяч гривень вона взяла в кредит і переказала, за порадою "дипломата", на рахунок Олени Валеріївни Шатілло – нібито працівника митниці.

Коли жінка зрозуміла, що її ошукали, вона обірвала спілкування та влаштувалася на роботу касиркою, а також продала будинок за містом – аби виплатити кредит. "Депресія була. В Америці хотілося побувати", - визнає потерпіла. Олена Васильєва написала заяву до поліції, однак там перспектив знайти шахраїв поки що не бачать. Фахівець з інформаційної безпеки Володимир Стиран припускає, що працювали кілька професійних аферистів, а тому довести будь-що правоохоронцям буде дуже непросто. Психолог Віра Романова теж упевнена, що нагрілися на Олені досвідчені шахраї, адже тиснули вони на найболючіше. "Спеціально знайшли самотню жінку", - наголосила вона. Тож усім потенційним "нареченим" радить перевіряти інформацію про своє закордонне щастя – зокрема, вимагати бесіду по відеозв'язку, а ще краще – реальну зустріч. І в жодному разі не погоджуватися на будь-які грошові витрати.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...