Хіти тижня. Американці дізналися, як служиться в ЗСУ геям та лесбіянкам

У 2014 році в українську армію пішло багато добровольців, серед яких були і представники ЛГБТ-спільноти.

Про це йдеться в матеріалі американського мовника NBC, передають Патріоти України.

«Багато з цих військових добровольців були солдатами-геями і транссексуалами, які ігнорували забобони і переслідування, щоб захистити свою країну від вторгнення», - пише видання.

32-річний військовий медик Євгенія розповіла, що її сексуальна орієнтація стала причиною конфлікту в родині. За її словами, в армії все набагато простіше. «Тут можуть, звичайно, здогадатися, але в основному діє принцип «не питай, не говори», - пояснила Євгенія, котра пішла служити в 2016 році.

34-річний волонтер Андрій Чумаков, відкритий гей, розповів, що раніше представники ЛГБТ побоювалися йти в армію, але ситуація змінилася в 2014 році. «Нам небайдуже, що в нашу країну вторглася інша країна», - додав він.

41-річна жінка-трансгендер Анастасія Полянська пішла добровольцем в ЗСУ в 2015 році. За її словами, орієнтація і стать військовослужбовців не повинні мати значення, але вона все-таки відчувала незручності. «Я сподіваюся, що скоро все зміниться», - сказала Анастасія.

У статті наголошується, що в Києві та інших великих містах величезна загроза для представників ЛГБТ-спільноти виходить від представників праворадикальних угруповань. За словами волонтера Чумакова, в армії ситуація інша.

«Найгірше, що може статися - це легкий жарт від літніх людей, що народилися в СРСР», - розповідає він. Волонтер стверджує, що знає багато прикладів відкритих геїв в українській армії.

Євгенія сподівається, що після закінчення конфлікту воюючі за Україну представники ЛГБТ будуть визнані і відкрито візьмуть участь в марші за права людей.

«Сподіваюся, вони всі приїдуть на КиївПрайд в формі з медалями, щоб всі бачили, що на лінії фронту борються ЛГБТ-люди. Хіба ми не герої? Ми віддали наш час, сили, піт і кров, але нас все ще піддають дискримінації та переслідуванням», - резюмувала вона.

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...

Принесли шини: На Закарпатті роми влаштували бійку із співробітниками ТЦК

неділя, 5 травень 2024, 7:30

Увечері 3 травня у Виноградові Закарпатської області сталася сутичка між ромами та військовослужбовцями РТЦК. На подвір'ї районного ТЦК сталася бійка між працівниками центру та оноцькими ромами. Повідомляється, що роми звинувачують працівників РТЦК у в...