Хіти тижня. Андрій Шевченко: "Канада масово відмовляє українцям в отриманні віз"

За перші три місяці 2017 року 34% наших громадян отримали відмову.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.
"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо в минулому році кількість відмов зменшилася і дійшла до 24%, то в цьому році в першому кварталі ми мали 34% відмов українцям в канадських візах", - сказав Шевченко.

Шевченко зазначив, що безвізовий режим з Європейським Союзом має підштовхнути владу Канади до перегляду ситуації з великою кількістю відмов. "І мені здається, що безвізовий режим з Європейським Союзом має підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками", - заявив посол.

На його думку, така велика кількість відмов існує через недосконалу оцінку українців і пов'язаних з цим міграційних ризиків. Також він сказав про позитивні зрушення.
"Канада істотно скоротила час на розгляд візових документів. Зараз середній час розгляду візових документів в канадському посольстві коливається на позначці 5-6 робочих днів. Можливо, до 7 робочих днів. Це набагато кращий показник, ніж у більшості країн, де Канада видає візи" , - говорить Шевченко.
Він також зазначив, що "Канада зараз видає візи, як правило, на повний термін дії паспорта. Якщо ви подаєте новий паспорт, і у вас є хороші документи, у вас є хороші шанси отримати візу на весь термін дії паспорта. (... ) Але глобально, мені здається, ми все-таки повинні сісти (посміхається. - ред.), подивитися один одному в очі; зрозуміти, над чим треба працювати. І заявити, що нашою подальшою метою є зробити так, щоб громадяни наших двох країн могли їздити вільно один до одного".

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...

"Веде своє життя у країні, яка знищує нас": Відомий український тренер емоційно розкритикував Тимощука, який залишився в Росії

середа, 8 травень 2024, 20:54

Український футбольний тренер В’ячеслав Грозний висловив свою думку про колишнього гравця Шахтаря та збірної України Анатолія Тимощука, я кий після повномасштабного вторгнення РФ залишився працювати у Зеніті із Санкт-Петербурга. Грозний заявив, що вваж...