Хіти тижня. Арешт майна і 10 тис. штрафу: Автомобілістам-"порушникам" в Україні готують "сюрприз"

"Даішників" повертати не будуть, але система відеофіксації порушень зможе їх замінити.

Як тільки в Україні запрацює сучасна система відеоспостереження і порушення правил дорожнього руху будуть фіксуватися, водії отримуватимуть штрафи по кілька тисяч гривень, а в разі несплати їм загрожує арешт майна. Як пояснив на своїй сторінці в Facebook перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін, повідомлення про порушення правил надійде водію додому, передають Патріоти України.

Чиновник пояснив, що став свідком того, як на на Хрещатику автомобілі не пропустили "швидку", яка їхала на заборонний сигнал світлофора.

"Ті, хто повинен зупинитися і дати дорогу "швидкій", не реагують на всі можливі сигнали "швидкої" і продовжують свій рух. Не дивлячись на цю ситуацію мій попутник каже: "А раніше тут міг стояти даішник і точно забрав би в деяких водійські посвідчення. Все ж треба більше поліції, і тоді всі будуть дотримуватися правил дорожнього руху. Я завжди зменшував швидкість в тих місцях, де, ймовірно, могли стояти даішники", - сказано в публікації Аброськіна.

Він зазначив, що "даішників" повертати не будуть, але система відеофіксації порушень зможе їх замінити. "...Порушення ПДР будуть фіксуватися, а далі додому до правопорушника прийде повідомлення, що ви порушили правила і штраф 5-10 тисяч грн, а в разі несплати - подальший арешт майна. Ось тоді всі масово і повернуться до ретельного дотримання правил. Тому що дешевше виконати, ніж не виконати", - заявив заступник голови Нацполіції.

Опублікував: Олег Устименко

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...