Хіти тижня. Батька поховали у Ставропольському краї: Український військовий розповів, чого ніколи не пробачить Росії

Роман Позняк довгий час жив в Івано-Франківській області, хоча сім'я його з Росії.

Роман Позняк. Фото: соцмережі.

Командир 109-го окремого батальйону 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ Роман Позняк каже, ніколи не пробачить Росії того, що не зміг провести в останню путь свого батька. Про це він розповів "Апострофу", передають Патріоти України.

Позняк довгий час жив в Івано-Франківській області, хоча сім'я його з Росії. "Але для мене це нічого не змінює. Це моя війна. Так, там мої родичі. Але тут мої діти. І я росіян сюди не кликав", - говорить він.

Позняк кадровий військовий, танкіст. У 2008 році він звільнився з армії, яка була повністю знищена державою і зайнявся бізнесом - установкою кондиціонерів. Однак після Майдану, окупації Криму Росією і вторгнення росіян на Донбас не зміг залишатися осторонь і пішов захищати Україну. Спочатку він воював у складі 41-го батальйону 72-ї бригади під Старогнатівкою. А після - очолив батальйон в 10-ії бригаді.

Однак через два дні після того, як Позняк став комбатом, сталася трагедія в його родині. "Через два дні після того, як я прийняв батальйон, у мене помер батько. Я в той день ще о 6-й вечора розмовляв з ним по скайпу, а близько 10-ї вечора дружина зателефонувала і повідомила: батько помер. Я ніколи не пробачу тій стороні те, що я не зміг попрощатися з батьком, не зміг його поховати, тому що ховали його в Ставропольському краї. Мене одразу попередили: кордон перетнути мені ще, можливо, і дозволять, але на похорон я не потраплю однозначно. Мене одразу ж заарештують – участь в АТО мені не пробачать. А я ніколи не пробачу їм", - розповідає він.

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...