Хіти тижня. Батько працює в Міноборони: Анархістка, яка напала на ветерана АТО у Києві, виявилася донькою полковника ЗСУ (фото)

Санкція статті, яку інкримінують підозрюваній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Катерина Лапінська. Фото:Еспресо.TV

Одній з учасниць нападу на ветерана АТО Дмитра Вербича, який відбувся на столичному Подолі 2 травня, повідомлено про підозру. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко, зазначають Патріоти України.

Дії зловмисниці кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Дмитро Вербич тоді отримав ножове поранення в спину, і його ще намагалися добити молотком. В даний час готується клопотання про обрання затриманій запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Проект "Миротворець" раніше ідентифікував затриману як уродженку Чернігова Лапінську Катерину Сергіївну, 1993 р.н. Вона - член ліворадикальної (анархістської) організації, учасники якої називають себе "антифашистами".

Пізніше телеканал Еспресо.TV повідомив, що Катерина Лапінська доводиться дочкою начальнику відділу аудиту у сфері ресурсного забезпечення Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, полковника Лапінського Сергія Вікторовича.

З його електронною декларацією можна ознайомитися тут.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...