Хіти тижня. "Была дана команда из Америки": Відомий український композитор заявив Гордону, що анексії Криму не було (відео)

Скандал щодо приналежності Криму розгорівся в ефірі телеканалу «112» в програмі Дмитра Гордона.

Володимир Бистряков

Зокрема, скандальні слова належать відомому композитору Володимиру Бистрякову, передають Патріоти України.

Він заявив, що захоплення Криму в 2014-му не було, півострів ніхто не анексував і не окупував. Музикант зазначив, що аж до 1954-го Крим належав Росії, а події «референдуму» варто вважати законними і легітимними, кримчани голосували за повернення до складу РФ.

Більш того, Бистряков додав, що російських солдатів зі зброєю в Криму не було. І нібито статус «автономна республіка» дає право на відокремлення від материкової України. Згадав шоумен і Кучму. За його твердженням, останній переміг завдяки листівкам в Криму, де обіцяв зробити російську мову другою державною. Тому російськомовні Криму завжди були проросійськи налаштованими і виступали проти українізації.

Композитор звинуватив Збройні сили України на початку бойових дій на Донбасі: саме ЗСУ почали бомбити Луганськ першими. Євромайдан був звичайним шоу, правда, Сполучені Штати туди спочатку не втручалися. Бистряков відзначив, що всі так звані «європейські цінності» - це маячня, і дратувати Москву не слід було.

7 лютого замасковані російські війська без відзнак захопили Верховну Раду Криму і стратегічні об'єкти, що призвело до встановлення проросійського уряду Аксьонова в Криму. Україна вважає анексію Криму порушенням норм міжнародного права і угод з Росією, в тому числі Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав, Гельсінських угод, Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року і Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...