Хіти тижня. Боєць АТО з Донецька розповів, хто вивісив "прапор Бандери" під носом у ватажків "ДНР"

Патріотів на окупованих територіях залишилося більше, ніж хотілося би росіянам.

Віталій Овчаренко. Фото: Громадське ТБ.

Синьо-жовтий національний прапор України і червоно-чорний прапор ОУН в окупованому Донецьку вивісили звичайні громадяни, які чекають повернення України. Про це в ефірі програми "Грані війни" на ObozTV розповів боєць-доброволець з Донецької області Віталій Овчаренко, передають Патріоти України.

"Хочу підкреслити, що червоно-чорний прапор розмістили не якісь націоналісти, а звичайні люди. Знаєте, росіяни довели до того, що вже і в Донецьку нормально ставляться до червоно-чорного прапора і бачать в ньому символ боротьби, як було на Західній Україна в 30-ті роки. Так що можна їм за це "подякувати", - зазначив він.

За його словами, таких людей в Донецьку залишилося досить багато. "Не буду говорити, скільки їх там, але скажу, що значно більше, ніж росіяни собі думають і навіть більше, ніж українці думають. Є люди, які чекають повернення туди України", - констатував учасник АТО.

При цьому Овчаренко розкритикував заклики деяких політиків до широкої амністії учасників незаконних збройних формувань. "Якщо деякі політики говорять, що цих колаборантів потрібно амністувати, бо не буде на кого спертися у владних структурах після звільнення, то це - брехня і маніпуляція. Є купа патріотів, які живуть в окупації, і є купа патріотів, які збираються повернутися на Донбас після звільнення. На них треба спиратися", - резюмував він.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...