Хіти тижня. Борис Акунін назвав фундаментальну проблему російського народу

​Головна проблема російського суспільства полягає в тому, що воно боїться будь-яких змін, оскільки вони завжди в Росії приносили тільки погіршення ситуації.

Таку думку висловив відомий російський письменник Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін) в інтерв'ю "Відкритій Росії", передають Патріоти України.

"Я вважаю, що головний наш ворог - не путінський режим, який є всього лише благоотримувачем набагато більш глибокого явища. Воно називається «страх змін». Наш народ історично травмований змінами, від яких йому щоразу ставало тільки гірше, і тому тримається за владу, яку сприймає як запоруку стабільності", - заявив письменник.

За його словами, росіяни не мають жодних ілюзій з приводу влади, але відчувають дикий страх перед можливими жахами, які можуть принести зміни.

Він підкреслив, що росіянам варто боротися саме з острахом змін і приймати ідеї та бачення нового майбутнього.

"Боятися такого майбутнього не потрібно, воно буде всяко краще сьогоднішньої реальності. Наскільки переконливі ми будемо і - дуже важливе - чи будемо ми сприйматися як люди, які заслуговують на довіру - ось що, на мій погляд, головне", - підсумував Акунін.

Таким чином він прокоментував слова російського політолога Гліба Павловського, який в ситуації з арештом режисера Кирила Серебрянникова, запропонував не шукати заступництва в кремлівських кабінетах, а виробити механізм опору, який був би непідконтрольний російській владі.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...