Хіти тижня. "Бидло смердюче": На Одещині розгорівся скандал через українську мову (відео)

Мовне питання не перестає бентежити українців. Цього разу активні дискусії в мережі спалахнули після мовного скандалу, який поставив під загрозу випуск популярної програми.

Так, герої 11 випуску українського шоу “Міняю жінку-13” серйозно посварилися через те, якою мовою розмовляти, передають Патріоти України.

Одна з героїнь, яка приїхала з села Буковець Івано-Франківської області в село Березань на Одещині, не змогла знайти мову з “новим чоловіком” Русланом. Конфлікт розгорівся через те, якою мовою розмовляти: виявилося, що для тижневого чоловіка це питання принципове.

Чоловік наполягав на тому, щоб замість української мови в їхній квартирі лунала тільки російська і ніяк інакше. “Мила, раз ти приїхала сюди, так веди себе, як у нас заведено… По-перше, ти вмієш спілкуваться на російській мові? … Так спілкуйся на російській мові. Ти приїхала в чужий монастир зі своїм статутом…” – сказав він.

Коли жінка відмовилася слідувати таким правилам, чоловік додав: “Тоді, мадам, зробіть, щоб вас не було видно і чутно”.

Витівка жителя Одещини обурила українців. Такий вчинок засудили в мережі: «Спілкуйтеся якою хочете мовою, а в Україні українську мову треба знати і поважати і точка», «Мужлан-хам тому що вихована людина так себе не поводить з жінкою тим більше що вона не говорила китайською. Бидло і є бидлом», «Людина має право спілкуватись тією мовою на якій легко висловлювати свої думки. усі ми розуміємо українську, білоруську, російську і навіть на третину польську… це і є свобода!», «Він забороняв їй розмовляти українською в Україні. Устав монастиря московський!А ви кажете “ущемляют” рускіх», «А якщо я не розумію російською? Маю я право в Україні не розуміти російською? Чи я зобов’язана її розуміти? А російськомовні не зобов’язані знати українську в Україні?», – йдеться в коментарях.
Опублікував: Олег Устименко

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...