Хіти тижня. "Даєш Львів та Вільнюс!": На грандіозному марші незалежності у Варшаві націоналісти вийшли з імперськими закликами (фоторепортаж, відео)

В заході до 99-річчя відновлення незалежності Польщі також брали участь сім'ї з маленькими дітьми.

У суботу, 11 листопада, у Варшаві в Польщі націоналісти вийшли на марш з банером, на якому написано "Пам'ятаємо про Львів і Вільнюс". Про це повідомляє TVN Warszawa.tvn24.pl з посиланням на PAP, передають Патріоти України.

Фото:tvnwarszawa.tvn24.pl

Серед учасників акції молоді люди в балаклавах, які почали стріляти петардами та феєрверками. Крім того, націоналісти вийшли з прапорами з емблемою Національних збройних сил і написом "Смерть ворогам Батьківщини", "Ми хочемо Бога", "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс", а також зі зображенням Ісуса та написом "Царюй нам, Христос!"

Як пише Укрінформ, учасники заходу скандуть різні гасла, зокрема: "Раз серпом, раз молотом червону голоту", "Героям честь і хвала", "Не червона, не світська, а лише польська католицька".

Поліції на марші не видно, безпеку забезпечує охорона маршу. Над учасниками продовжують літати військові гелікоптери.

Зазначається, що серед учасників є також молоді люди в балаклавах, які почали стріляли петардами та феєрверками.

Варшавська поліція затримала 45 учасників контрманіфестації, які протестували проти Маршу незалежності націоналістів. За інформацією TVN, затримані - активісти ліберального руху "Громадяни РП", які протестували проти маршу націоналістів на маршруті їхнього руху Єрусалимськими алеями в бік Національного стадіону. Жодному із затриманих не висунули обвинувачень.

За інформацією поліції, в Марші незалежності націоналістичних сил взяли участь близько 60 тисяч осіб.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...