Хіти тижня. "Де відповідальність за свої слова?": Відомий український музикант зробив гучну заяву щодо стрілянини на Майдані (відео)

На думку артиста, безвідповідальність є однією з великих проблем українського суспільства.

Сашко Положинський. Фото:скрін відео

Відомий український музикант, лідер групи "Тартак" Олександр Положинський висловив свою думку щодо стрілянини на Майдані під час Революції Гідностіі, зокрема про справу активіста Івана Бубенчика, якого звинувачували в убивстві "беркутівців". Про це він заявив в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

"Я думаю, що одна з проблем цього руху (Майдану, - ред.) була пов'язана з тим, що ніхто насправді на себе відповідальність брати не хотів. А ті люди, які епізодично нібито брали на себе якусь відповідальність, насправді ні за що не відповідають", - зазначив Положинський.

Він уточнив, що в певний момент люди, які нібито брали на себе відповідальність, просто зникали.

"Взяти спікера Верховної Ради, наприклад (Андрія Парубія, - ред.). Він був головою самооборони, в принципі, він повинен був нести відповідальність за все, що відбувалося з самообороною Майдану, за кожну смерть кожного бійця самооборони Майдану повинен нести відповідальність той, хто цю самооборону очолив. Але є чутки, що його в критичні моменти взагалі не було. Або той же Яценюк (Арсеній Яценюк, - ред.) кричав: "Куля в лоб - так куля в лоб". Де відповідальність за ці слова?..." - сказав музикант.

Разом з тим, він уточнив, що не береться судити Бубенчика, який заявляв, що стріляв на Майдані, хоча тут виникає аспект відповідальності.

"Якщо ти свідомо на камеру неодноразово заявляєш про те, що ти був на Майдані з незаконною бойовою зброєю, якщо ти розповідаєш про те, що ти стріляв по правоохоронцях, то ти повинен усвідомлювати не тільки те, що тебе самого можуть звинуватити", - зазначив Положинський.

Він підкреслив, що такі заяви Бубенчика нівелюють слова людей, які стверджували, що Революція Гідності була мирним протестом.

"Я не знаю, як там було насправді, я там нікого зі зброєю особисто не бачив. Якщо ти заявляєш, що у тебе була зброя і ти її використав, то це відразу кидає тінь на всіх, хто в той же час був поруч з тобою", - підкреслив він.

На думку музиканта, це безвідповідальність, яка є однією з великих проблем українського суспільства.

"Я вважаю, що два основних принципи функціонування суспільства - це справедливість і відповідальність. Для того, щоб існувала відповідальність, потрібно відновити в суспільстві справедливість. І навпаки - для того, щоб існувала справедливість, потрібно нести відповідальність. Мені здається, це два базових стовпи , на яких тримається фундамент суспільства. Я можу помилятися", - підсумував Положинський.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.