Хіти тижня. "Для більшості російськомовних українська не потрібна. Заговорять лише тоді, коли державою буде створена потреба, а доти - все порожні балачки", - активістка

Дуже часто у Харкові на дитячих майданчиках, в торгових центрах, поліклініці тощо я чую, як мами розмовляють з дітьми російською та англійською мовами, вчать нові слова.

"Вони розуміють, що іноземна дітям потрібна, тому не чекають, коли всі політики перейдуть або коли весь Харків заговорить англійською," - пише на своїй сторінці у Facebook громадська активістка Марина Хаперська, передають Патріоти України.

"Багато харківських російськомовних кваліфікованих спеціалістів наполегливо вчать іноземну, бо мають потребу їздити за кордон на міжнародні семінари, наради, конференції. Тому вони не кажуть, що мова не на часі, головне, гарні дороги та економіка, вони беруть і вчать англійську.

А чому ж тоді, коли постає питання про перехід на українську, російськомовні наводять тисячі аргументів, аби не вчити. Як так? Бо українська їм не потрібна. Для чого виходити із зони комфорту? Який практичний сенс?

У п"єсі Карпенка-Карого "Хазяїн" Пузир відкрито зізнається меценату Золотницькому, що жертвує гроші на приют, бо за це дадуть орден, а на пам"ятник Котляревському у Полтаві не дасть, бо "Котляревський йому без надобності".

Для більшості російськомовних українська мова так само без надобності. Заговорять мовою лише тоді, коли державою буде створена "надобність", потреба, а доти - все порожні балачки."

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...