Хіти тижня. До дівчини з Коломиї прийшло всесвітнє визнання: Створений українкою мобільний додаток компанія Apple визнала одним із найкращих за 2017 рік

Олександра Рогачова нині мешкає у Нью-Йорку. Півтора року тому вона привезла сюди з України одну з передових розробок на ниві віртуальних технологій.

Віртуальний тату-салон дозволить будь-кому, в будь-якій точці земної кулі миттєво сфотографувати себе з будь-яким татуюванням. І після такої примірки подумати, чи варто робити справжнє, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Навожу телефоном зверху на цього смайлика і з'являється татуювання", - пояснює співвласниця компанії Inkhunter Олександра Рогачова. Аби мобільний додаток працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок.

Щодня в додатку з'являються нові ескізи - з Сашею співпрацюють не лише українські художники, а й тату-майстри з усього світу. Школу в Коломиї Олександра закінчила сім років тому. Пішла вчитися на комп'ютерні науки. Але власного комп'ютера на той час не мала.

Півроку ходила, займалася по друзях - аби потім з кількома друзями виграти хакатон у Харкові, переїхати до Києва, податися на 11 акселераційних програм у всьому світу - і нарешті потрапити до Нью-Йорка.

"Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні - я всіма руками за", - каже дівчина. Поки що тату-салон без квадратного смайла не працює, але вже за кілька місяців Саша збирається вчергове здивувати світ. "Віртуальна примірочна аксесуарів та інших елементів твого образу - окуляри, ювелірні вироби, годинники", - ділиться планами дівчина.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...