Хіти тижня. "До гудзиків питань немає", карала "третя сила": Українські тюремники заявили, що руйнівник меморіалу Небесної сотні виходив на волю неушкодженим, а далі не їхня справа

У Лук'янівському СІЗО підтвердили, що засуджений за руйнування плити на алеї Героїв Небесної сотні Юрій Чеканов був звільнений 5 лютого, однак залишав він будівлю без тілесних ушкоджень.

Юрій Чеканов

Про це розповіла в коментарі «Громадському радіо» в.о. начальника відділу по контролю за виконанням судових рішень Лук'янівського СІЗО Євгена Козинець, передають Патріоти України.

«Під час звільнення ми його опитали, запитали, чи є у нього претензії, ні, він сказав, що претензій до адміністрації СІЗО не має, про що він повідомив в наших матеріалах справи. Чеканов Юрій вийшов з СІЗО здоровий, без синців і тілесних ушкоджень», - повідомила Козинець.

Також вона повідомила, що в Лук'янівському СІЗО обшукали камеру екс-командира роти «Торнадо» Руслана Онищенко і не знайшли телефону, з якого він міг опублікувати фотографію нібито побитого Чеканова. «Нами проведено обшук в камері, де утримується Онищенко. Коштів і приладів, за допомогою яких могло б бути оприлюднене дане повідомлення не виявлено. Також в ході бесіди з Онищенком з'ясовано, що він цього повідомлення не публікував, хоча з ним і погоджувалося», - зазначила співробітниця СІЗО.

За її словами, Онищенко повідомив працівникам СІЗО, що зараз його сторінка в Facebook заблокована, а також те, що у нього ще є три інші сторінки, якими можуть користуватися його товариші.

При цьому співробітник СІЗО відмовилася повідомляти, скільки людей знаходиться в камері Онищенка. «Ймовірно, що від його імені хтось опублікував дане повідомлення», - зазначила Козинець. Також, за її словами, за зберігання заборонених в СІЗО предметів, в тому числі телефонів, ноутбуків, планшетів, затриманих залучають до дисциплінарної відповідальності.

На питання, чи перебував ув'язнений екс-командир роти «Торнадо» в контакті з засудженим Юрієм Чекановим, Євгенія Козинець заявила, що з цього питання «не може давати коментарів».

Нагадаємо, 5 лютого в Києві невідомі побили севастопольця Юрія Чеканова. Фото закривавленого вандала опублікував в соцмережі комбат батальйону «Торнадо» Руслан Альбамаз.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...