Хіти тижня. Додавайте цей продукт у ваш раціон - він знищує "поганий" холестерин

​Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень «хорошого» холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%.

Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

Грошей буде менше: Стало відомо, хто з українців втратить виплати з серпня

вівторок, 5 серпень 2025, 0:25

Понад 390 тисяч українців, які мешкають у небезпечних регіонах, залишаться без виплат. Це пов'язано з завершенням однієї з програм фінансової підтримки. Про те, хто саме потрапив під скорочення та з яких причин, пояснили в Міністерстві соціальної полі...

​У Рівному працівника залізниці мобілізували, попри наявність бронювання: Яке рішення ухвали суд

понеділок, 4 серпень 2025, 23:56

У Рівному працівник залізниці, якого мобілізували на військову службу попри наявність бронювання, подав позов проти ТЦК. Рівненський окружний адміністративний суд ухвалив рішення у справі. Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили у судовому реєстрі, п...