Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.
У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.
Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.
У межах Шведського дослідження фахівці з Каролінського інституту спостерігали за понад 400 добровольцями. Моніторинг розпочався, коли учасникам було від 16 до 63 років, і тривав упродовж 47 років. Про це пише науковий журнал Journal of Cachexia, Sarcop...
"Субота та неділя будуть в Україні вологими, хмарними, із періодичним невеликим мокрим снігом", - про це у Фейсбуці пише синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. . "Опади будуть ковзати із півночі, ніби з'їжджати із гірки - підсипатиме...