Хіти тижня. Додавайте цей продукт у ваш раціон - він знищує "поганий" холестерин

​Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень «хорошого» холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%.

Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

"Потрібно підтвердити ваш вік": В Україні поширюється нова шахрайська схема

неділя, 16 листопад 2025, 23:00

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев попередив про чергову хвилю шахрайських схем, спрямованих на українських пенсіонерів. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі, закликавши громадян бути уважними та не довіряти сумн...

Керує потягом на Синій лінії: У Києві працює перша в історії столичного метро жінка-машиністка

неділя, 16 листопад 2025, 22:52

Катерина Єсипчук водить потяги Синьої гілки столичного метро та миттєво привернула увагу Мережі завдяки професіоналізму та ефектній зовнішності. Про це пише Транспортна спільнота Києва №1, передають Патріоти України. 25-річна Катерина розпочала свою ро...