Хіти тижня. Додавайте цей продукт у ваш раціон - він знищує "поганий" холестерин

​Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень «хорошого» холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%.

Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

Жінка впала в трамваї і через п'ять років відсудила 20 тис. грн компенсації моральної шкоди: Як все було

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:35

Залізничний районний суд Львова зобов'язав "Львівелектротранс" заплатити пасажирці, яка п'ять років тому впала в трамваї, 20 тис. грн компенсації моральної шкоди та 16,6 тис. грн, які вона витратила на лікування. Водійка трамвая одразу після події пояс...

Нові правила: У Польщі хочуть стягувати щоденну плату за перебування в країні

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:26

Представники політичної сили Polska 2050 передали до Сейму Польщі законопроєкт, що передбачає запровадження нового місцевого платежу — так званого туристичного збору. За задумом авторів, кожна гміна в Польщі зможе стягувати цей внесок із людей, які при...