Хіти тижня. Додавайте цей продукт у ваш раціон - він знищує "поганий" холестерин

​Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень «хорошого» холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%.

Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

В Україні можуть обмежити продаж і споживання енергетиків - ось кого штрафуватимуть

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:56

В Україні можуть заборонити продаж енергетичних напоїв неповнолітнім та споживання ними цих напоїв. Аби боротися з популярністю таких продуктів серед української молоді, нардепи пропонують штрафувати як їх самих, так і продавців. Таку норму прописано у...

Вчені приголомшили висновком! Навіть невелика кількість алкоголю збільшує ризик пошкодження мозку

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:05

Нове дослідження, проведене вченими з Медичної школи Університету Сан-Паулу, додає тривожних фактів до дискусії про шкоду алкоголю, передають Патріоти України. Аналіз майже 1800 зразків мозку показав, що регулярне вживання восьми або більше порцій алко...