Хіти тижня. Додавайте цей продукт у ваш раціон - він знищує "поганий" холестерин

​Дослідники з Університету Пенсільванії встановили: завдяки регулярному споживанню мигдалю рівень «хорошого» холестерину, корисного для серця, збільшувався на 19%.

Крім того, мигдаль стимулював перенесення «поганого» холестерину у печінку для подальшого знищення, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем «поганого» холестерину. Перша група щодня вживала 43 грама мигдалю, що еквівалентно великий пригорщі, а друга - банановий кекс. За учасниками стежили протягом шести тижнів. Дослідники регулярно вимірювали рівень «поганого» холестерину у добровольців.

Дослідження показало, що у учасників, що вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень «хорошого» холестерину. Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти зайвий холестерин у печінку. Мигдаль багатий клітковиною, білками, магнієм і калієм. Енергетична цінність 10 горіхів складає близько 100 калорій.

Важливий крок: Одна з країн ЄС планує продовжити тимчасовий захист для українців ще на рік

понеділок, 15 вересень 2025, 7:35

Міністерство внутрішніх справ Литви підготувало урядову постанову про продовження терміну тимчасового захисту для українців, які втекли від війни. Документ пропонує продовжити його дію до березня 2027 року, передають Патріоти України з посиланням на L...

Відповідь здивує! Хто більш чутливий до болю - жінки чи чоловіки? Вчені розкрили карти

понеділок, 15 вересень 2025, 6:49

Побутує поширене уявлення, ніби жінки менш чутливі до болю, ніж чоловіки, адже вони народжують і регулярно мають болісні менструальні спазми. Та насправді це зовсім не так. Більшість досліджень підтверджують, що жінки насправді більш чутливі до болю, н...