Хіти тижня. Досі є такі: Стало відомо, скільки українців вважають себе громадянами колишнього СРСР

Для частини українців ностальгія за Радянським Союзом настільки сильна, що вони ототожнюють себе з цим устроєм.

В Україні є й такі, які ностальгують за "совком". Ілюстрація:sprotyv.info

Більшість українців (54%) відчувають себе громадянам України. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, передають Патріоти України з посиланням на Zn.ua.

Вважають себе в першу чергу жителем свого міста, села, селища, району 24% респондентів, жителем свого регіону (області, групи областей) - 9%, європейцем, громадянином світу, представником своєї національності - 6%, громадянином колишнього СРСР/союзу країн колишнього СРСР/СНД-5%.

Не змогли відповісти на це питання 3% українців.

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", в цілому по Україні третина громадян (33%) жалкують за розпадом Радянського Союзу в 1991 році.

Найбільше про розпад СРСР жалкують в Східних і Південних регіонах, жінки і люди старшого віку, а також виборці партій "За життя" і "Опозиційний блок".

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...