Хіти тижня. "Дуже радіють та обіймають": Про ставлення хорватів до українців (відео)

У ніч з 11 на 12 липня після чергової перемоги їхньої збірної один вболівальник-хорват кричав "Слава Україні!", а інший відповідав "Героям слава".

У Хорватії українцям завжди раді. Фото: соцмережі.

Мешканці Хорватії, попри те, що футболіст Віда вибачився перед росіянами за фразу "Слава Україні!", не втомлюються її повторювати. Київська журналістка Дарина Рогачук, яка наразі відпочиває в Хорватії, розповіла про ставлення місцевих мешканців до українців після інциденту з футболістами Відою і Вукоєвичем, передають Патріоти України.

"Буквально з перших хвилин у Хорватії я відчула дуже приязне ставлення до українців. Господар квартири, яку ми орендуємо, підтримує Україну, знає про слова Віди. Дуже сміявся, коли почув від мене фразу "Від Донбасу до Карпат в кожній хаті є хорват". Він дуже любить українців. Вразило, що він знав про флешмоб, який українці запустили на сторінці ФІФА… Вчора ми весь день теж спілкувалися з хорватами. Коли казали, що з України, вони дуже раділи”, - розповіла Дарина.

Крім того, за її словами, у ніч після перемоги збірної Хорватії над збірною Англії вона зіштовхнулася з великою кількістю позитивних емоцій на свою адресу. "Вчора вночі, коли ми казали, що з України, люди або аплодували, або показували такі знаки, що ми, як браття, і кілька разів лунало “Слава Україні!”. Був момент, коли вони просто вибігали з ресторану, щоб обійматися, коли помічали, що ми українці - я була у вишиванці", - повідомила журналістка.

На своїй сторінці дівчина опублікувала власне відео, зняте у ніч з 11 на 12 липня, на якому один вболівальник-хорват кричить "Слава Україні!", а інший відповідає "Героям слава".

Джерело: Обозреватель

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...