Хіти тижня. Два тижні серед ведмедів і без їжі: Омріяний відпочинок для українців ледь не закінчився трагічно (фото, відео)

Чоловік з Луцька влаштували собі екстремальний відпочинок в тайзі і заблукали під час подорожі.

Олена та Ігор Оборонови, - туристи з досвідом, на 14 днів опинилися один на один з природою. Вони вийшли на прогулянку до вулкану на острові Ітуруп і випадково не туди завернули. Про інцидент повідомляє видання Волинь 24, передають Патріоти України.

Після "повороту не туди" пара бачила лише ведмежі стежки, скелі, океан, рідкісних звірів. Українцям довелося харчуватися бамбуком, їсти молюсків, вони злизували росу з трави. Зазначається, що весь цей час у них не було ніякого зв'язку з світом.

"Це був довгоочікуваний похід на Курильські острови. Мрія мрій. Він мав завершитися - дослідженням острова Ітуруп, з якого кілька років тому японські авіаносці рушили атакувати Перл-Харбор", - розповіли у виданні.

Журналісти підкреслили, що для туристів ця місцевість є досить небезпечною.

За даними видання, подружжя трималося завдяки знанням про секрети виживання в складних природних умовах. Через якийсь час друзі давно вже поховали зниклих без вісти Оборонових. "Всі ці 14 днів Ігор намагався писати в телефон, який включав час від часу, замітки з того, що бачили, думали, переживали. Обірвані фрази. Думки. Те, чим людина хоче поділитися, коли підозрює, що це в останній раз. Він довго потім не дивився, що тоді писав. Думав: навряд чи ці записи збереглися на карті пам'яті, яку привіз з собою в Луцьк. А втім, збереглися", - зазначили у виданні.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...