Хіти тижня. "Дитині сказали, що вона - не рідна": На Одещині керівництво школи цинічно помстилося жінці, яка виступила проти корупції в закладі

Жінки взялися боротися за права своїх дітей, але наткнулися на цькування місцевої влади.

Відома письменниця Лариса Ніцой на своїй сторінці в Фейсбук розповіла, як на Одещині цькують жінок, які виступили проти російської мови та корупції в школах, повідомляють Патріоти України. Наводимо повний текст посту без змін:

"- Пані Ларисо, як донечка? - питаю в мами з Одещини, яка відважилася одна, а потім з ще однією мамою Іванною, удвох, протистояти школі. Лариса в трубку зітхає.

- Доня дуже плакала. Ми їй пояснили, що після закінчення школи збиралися поїхати з нею і знайти її родину, братиків і сестричок. Але ж Ви розумієте, як воно, дізнатися таке від чужих людей. Ще й нас не було вдома.

Мами з татом не було вдома, бо вони їздили в цей час ще з однією мамою, Іванною, в область шукати правди. А в цей час школа помстилася одній з мам.

- Якщо твоя мама така добра і так дбає про освіту в нашій школі для всіх дітей, то чому тоді вона тільки тебе вдочерила, а твоїх братиків і сестричок покинула, і вони зараз десь в інтернатах?

Поки тато з мамою приїхали вночі з Одеси, дівчинку втішали троє: дві сестрички і братик, з якими вона зростала в родині.

Це вже просто зашквар. Розквітівська школа Одеської області. Дві матусі не схотіли вчити російську мову. Дві матусі сказали, що закуплені ноутбуки керівництвом ОТГ за дорожчою ціною, ніж вони коштують - це відмивання в школі грошей.

Дві матусі сказали, що пропущені уроки через відсутність учителів - це погано організований процес у школі і віділлється на дітях. Дві матусі сказали, що прибиральниця, яка сидить на уроках, бо її посадила дирекція школи на заміну - це не заміна і це не уроки. І переписування на 4 уроках підряд сторінок книжки, ну що ще може запропонувати прибиральниця, вона й так старається - це не знання і не освіта. І нехай це б сталося раз, всяке буває, але ж у школі це хронічно.

Цим небайдужим мамам почалася помста. Щоб не сунули носа, куди не треба. Ти бач, усіх все влаштовує, тільки їм щось не так.

Місцева влада, замість того, щоб залучити цих небайдужих матусь до освітніх процесів, бо ж вболівають про вдосконалення, цим мамам керівництво ОТГ оголосило війну. Налаштувало проти них село, розпустивши чутку, що через цих двох закриває школу. Налаштовує батьків школи, мовляв, заважають школі працювати.

Однак громадський активіст з Одеси Дмитро Роговський стверджує: "Ці дві жінки - справжні українки. Знаєте, з тих, завдяки яким Україна й вижила".

Україна вижила, а тепер жінок виживають із села.

Це не просто війна місцевої влади проти двох мам. Це світоглядна війна.

Влада - представники "Опоблоку", а мами - осердя українськості. Тільки за владою - адмінресурс, а мами - просто мами.

Як їм допомогти, українці? Вони хочуть замість російської інший предмет. Вони хочуть нормальне керівництво школи".

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...