Хіти тижня. Епіфаній зробив важливу заяву щодо покарання Москви за перехід до ПЦУ

Не варто боятись будь-яких покарань з боку Москви через перехід до Православної церкви України. Вселенський патріарх прийняв архієреїв до своєї юрисдикції – вони є канонічними і визнаними.

Про це повідомив предстоятель православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

Митрополит наголосив на важливості нещодавно прийнятого закону про перейменування Української православної церкви Московського патріархату. "Українська православна церква, яка була і є частиною Московського патріархату в Україні, повинна носити назву Російської православної церкви. Тобто не ховатися за вивіскою. Кожен православний України повинен розуміти, до якого храму він ходить", – сказав він.

Також потрібним є законопроект, який би розтлумачив парафіям механізм переходу. Натомість мирний перебіг цих переходів залежить від держави. "Якщо будуть певні покарання чи санкції з боку Москви до тих ієрархів, які прийдуть до Єдиної православної церкви, то це не має ніякого значення. Ми є канонічною визнаною автокефальною православною церквою", – наголосив Епіфаній.

Так, митрополит нагадав, що Москва одразу ж наклала покарання на своїх архієреїв за визнання Об’єднавчого собору. "Москва одразу ж наклала покарання. Їх заборонили у священнослужінні, але одразу після цього вони взагалі навіть не відчули цього покарання", – пояснив глава ПЦУ.

Однак, як наголошує митрополит, у священнослужителів не повинно бути щодо цього жодних побоювань. "Чому? Бо вони напередодні звернулися з відповідними проханнями до Вселенського патріарха, і Вселенський патріарх прийняв їх до своєї юрисдикції, і вони є канонічними і визнаними архієреями православної церкви", – наголосив Епіфаній.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...