Хіти тижня. Фахівці зазначили, кому і коли не можна їсти абрикоси

​Абрикоси, незважаючи на солодкий смак і вітаміни, можуть бути шкідливими при певних захворюваннях організму. Експерти розповіли, кому не варто зловживати, а кому необхідно взагалі відмовитися від абрикосів.

Дієтологи стверджують, що головне джерело небезпеки знаходиться в серцевині цього фрукта. Абрикосові кісточки містять амігдалин, який утворює в травному тракті отруйну синильну кислоту, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Від декількох кісточок, за словами експертів, нічого не трапиться. Однак велика доза гарантує отруєння, що супроводжується першінням у горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а в тяжких випадках – судомами та втратою свідомості.

Абрикоси шкідливі для діабетиків. У деяких сортах міститься до 80% цукру, що є дуже небезпечною дозою для людей, які страждають діабетом. Також абрикоси протипоказані при порушеннях обміну речовин. Від абрикосів слід відмовитися людям із захворюваннями щитовидної залози.

Дієтологи відзначають, що абрикоси не рекомендується вживати при зниженій функції щитовидної залози та при захворюванні гепатитом. У людей з таким захворюванням не засвоюється каротин, що міститься в цих плодах. Абрикоси можуть нашкодити людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Від свіжих плодів варто відмовитися при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Також абрикосами не варто зловживати при захворюваннях печінки та панкреатиті.

Нагадаємо, що раніши ми публікували інструкцію про правильне вживання абрикосів від щирого вірменина.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...