Хіти тижня. Ганапольський пояснив, як підлість Росії воскресила Україну

Україна і українці "забили" на Росію після проявленої Кремлем агресії і знайшли в собі сили жити далі, кинувшись в Європу.

Таку думку висловив журналіст Матвій Ганапольський, передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами Ганапольского, Росія крок за кроком випікала з України любов і ніжність до себе, про що колись напише історик.

"Він напише, як шматок землі виявився важливішим спільної історії і боротьби в півтисячі років. Як батьки і матері Росії відправляли своїх дітей воювати на Донбас, а потім погоджувалися - за невеликі гроші - щоб їх убитих дітей ховали в безіменних могилах. Як величезне гідне російське суспільство, наповнене прекрасними щедрими людьми, які і сироту пригріють, і собаку на мороз не виженуть, швиденько погодилося з тезою "було ваше - стало наше", - додав Ганапольський.

Він порівняв Україну з нещасної дружиною, яку побив і кинув чоловік. "Україна постраждала-постраждала, поплакала-поплакала і ... вирішила жити далі, але вже без чоловіка. Вона порвала і кинула в сміття всі його фотографії, туди ж полетіли забуті ним речі. Вона знайшла в собі сили ходити на роботу і виховувати дітей. А через три роки цього чоловіка наче й не було в її житті і пам'яті", - пише Ганапольський.

"Так і Україна: в її містах зникли вулиці, що нагадують про Росію, про героїв революцій, репресій всіх часів і її бомбу; по телевізору не показують серіали, що прославляють братву, ВОХР і справедливих ментів; сюди їдуть тільки ті люди, які не порушують її законів", - додав він.

За словами Ганапольского, все, чим жила Україна, відчуваючи себе провінцією, а Росію метрополією, що несе світло, культуру і знання, - все це можна забути і почати спочатку, бо світло згасло, а "брат" показав, як можна "культурно" відібрати твою землю, а потім брехати і вбивати громадян.

"Можна почати все спочатку, відчувши себе нормальною країною. Виявилося, що обійтися без російського контексту в своєму щоденному житті дуже просто: з'явилися свої письменники, артисти, володарі дум і світські левиці. По телебаченню говорять про Росію лише в зв'язку з війною, або якщо там знущаються над опозицією. А так - цікавить все своє", - повідомив журналіст.

За його словами, Росія зникла з радарів, особливо для молодого покоління, яке не планує бувати в Росії, вчитися там і працювати.

"Є величезна Європа, є англійська мова, а для "чорної" роботи є Польща, яка приймає будь-яку кількість сезонних робітників. Загалом, Росія зникла з України. Як з культурного і побутового контексту, так і з думок і з голів. Вона, Росія, ще мучить Україну в Донбасі, але колись і звідти піде", - підсумував Ганапольський.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...