Хіти тижня. "Геть звідси, тварюко українська": Кримчанка розповіла про ставлення до неї жителів окупованого півострова

Голова громадської організації "Шторм" Олена Антонова, яка залишилася жити в Криму після анексії, розповіла, що, як і раніше, відчуває себе українкою і виїжджати з півострова не збирається.

Олена Антонова. Фото: Народна правда.В окупованому Росією Криму українським патріотам погрожують вчорашні друзі, називаючи "українськими тварюками". Про це розповів голова громадської організації "Шторм" Олена Антонова, яка залишилася жити в Криму, де допомагає іншим патріотам знову отримати українські документи, пишуть Патріоти України з посиланням на Народну правду.

"За російським законодавством я не роблю нічого протизаконного. Мене сприймають як не зовсім адекватну людину, яка вигадала, що вона українка. Але їм нічого мені пред'явити. Погрожують мені вчорашні друзі, з якими ми пили чай на моїй кухні, спілкувалися, товаришували. Сьогодні вони кажуть мені: "Ти тут жити не будеш", "Забирайся у свою Україну", "Геть звідси, тварюко українська". Це, якщо чесно, боляче чути кожен раз. Неможливо звикнути до цього", - поділилася Антонова.

Вона наголосила, що незважаючи на це, залишати півострів не планує.

"Ніколи. Я не буду і не хочу цього робити (їхати. - Ред.). Як і тисячі людей, які живуть у Криму, я усвідомлюю і відчуваю себе українкою", - зазначила Антонова.

Вона уточнила, що прихильників Росії у Криму все одно стає менше після того, як вони зіткнулися з російськими реаліями.

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...