Хіти тижня. Глава Таджикистану Емомалі Рахмон подарував наречену сільському вчителю (відео)

Президент Таджикистану наказав місцевій владі знайти наречену, організувати і оплатити весілля сільському вчителю Саідшо Асророву, який прочитав йому хвалебний вірш.

Це сталося 16 серпня під час поїздки Рахмона в кишлак Заргар Бохтарского району. Під час зустрічі з активістами Асрор підійшов до мікрофона і заявив, що "щасливий" нарешті побачити главу держави на власні очі, передають Патріоти України з посиланням на Настоящее время.

"Я, як молодий учитель, відчуваю себе найщасливішою людиною, бо маю честь говорити стоячи перед вами, шановний Лідер нації", - заявив Асрор.

Після цього він прочитав в честь Рахмона складені ним особисто вірші. Оскільки зустріч транслювало таджицьке телебачення, про вчителя дізналася вся країна.

Емомалі Рахмон, вислухавши вірші, між іншим поцікавився у Саідшо, одружений він. А коли вчитель відповів, що ні, дав доручення владі Бохтарского району знайти вчителю наречену і допомогти організувати весілля.

Влада району виконали доручення президента з усім можливим старанням і швидко засватали Асророву дочку його колеги, молоду медсестру.

При цьому сватати дівчину вирушила ціла делегація з працівників місцевих органів влади на чолі із заступником начальника відділу ідеології Бохтарского району. Сама ж наречена поставила перед перед нареченим лише одна умова - після весілля вона буде продовжувати працювати.

Мати нареченої пізніше розповіла, що інші женихи були на це умова не були готові. Але Саідшо заявив, що "Я теж вчився і працюю. Сім'я повинна будуватися на взаєморозумінні".

Весілля відбулося вже через 10 днів після виступу Асророва перед президентом, 27 серпня. Шлюби за домовленістю, коли наречений і наречена ледве знайомі або не знайомі взагалі, - не рідкість в Таджикистані, і часом такі весілля закінчуються трагічно. Але шлюб, організований на прохання президента, та ще оплачений за рахунок держави, - явище неординарне і навіть унікальне. Таджицькі медіа широко висвітлювали свято.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...