Хіти тижня. Головні причини, чому українців не пускають в Європу

Майже за рік, що минув з моменту введення безвізового режиму між Україною та ЄС, в Європу з'їздили порядку 17,6 млн осіб, з яких 4,2 млн скористалися біометричними паспортами.

Однак приблизно 37 тис. З них отримали відмову в праві в'їзду. Це на 34% більше, ніж було в 2016 році, тобто до введення безвіза, - йдеться в матеріалі UBR.ua, передають Патріоти України.
"Поки, на відміну від Грузії, Україні не загрожує позбавлення безвізового режиму, так як ці цифри не є критичними", - розповіла аналітик, заступник директора ГО "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька.
Однак, за її словами, все може змінитися, якщо хоча б один з ключових критеріїв піде в червону зону. Наприклад, вдвічі за два місяці виросте кількість виявлених нелегалів, відмов у в'їзді або число злочинів, скоєних українцями на території країн ЄС.
Поки найпоширеніше порушення візового режиму українцями - нелегальне перебування на території країн ЄС і несвоєчасне повернення додому. За словами Кульчицької, за минулий рік органи ЄС зафіксували 32,6 тис. українців зі статусом так званих "неврегульованих мігрантів".
"Добре, що з них більше 29 тис. чоловік повернулися в Україну добровільно. Це певним чином заспокоїло європейців", - розповіла Кульчицька.
Втім, як виявилося, далеко не всі українці досі знають про нові правила, свідченням чого є статистика відмов. За даними ГО "Європа без бар'єрів", найпоширенішою причиною для відмови в 2017 році стала відсутність документів, що підтверджують мету поїздки. Ця причина значиться приблизно в половині всіх випадків не пропуску через кордон (16,5 тис. Епізодів). Йдеться про відсутність бронювання номера в готелі, зворотного квитка, туристичного ваучера, запрошення від родичів і т.п.
На другому місці - відсутність діючої візи або дозволу на тимчасове або постійне проживання. Випадків, коли українці намагалися перетнути кордон з простроченими візами або дозволами приблизно, 8 тис.
Третя причина - відсутність достатнього фінансового забезпечення, необхідного для перебування в тій чи іншій країні Європи. Українці, яким відмовили з цієї причини, не змогли довести прикордонникам, що у них ці гроші є.

На четвертому місці - порушення термінів відвідування ЄС в попередні роки. Нагадаємо, українці можуть перебувати на території Європи сумарно не більше 90 днів протягом півроку при наявності біометрії або шенгенської візи. 2 203 людини не отримали дозвіл у 2017 році через те, що вони перевищили ці терміни.

Опублікував: Олег Устименко

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...