Хіти тижня. Господиням на замітку: Скільки можна зберігати продукти в морозилці (інфографіка)

Заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.

Інфографіка: УП Життя

Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти (від - 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються. Страждає лише їхня якість, пише The Huffington Post, повідомляють Патріоти України.

Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.

Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві. Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.

Ми переклали рекомендації міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...