Хіти тижня. "Я дітя совєтского союза. Буду разговарівать так, как мнє удобно": Мережу обурила продавець магазину сувенірів у Львові

Ілюстрація:Styler

У мережі розповіли про кричущий випадок, який стався в одному з магазинів Львова, де продавець відмовилася спілкуватися з клієнтами українською мовою. Про це повідомила користувач Liana Walka в Facebook на сторінці групи "И так поймут", передають Патріоти України.

"15 листопада 2017 рік. Львів. Вулиця Староєврейська 26.Магазин сувенірів. Продавець категорично відмовила мені розмовляти зі мною українською. Цитата "я дітя советского союза .коверкать украінскій не хочу..буду разговаривать так как мне удобно."

Те саме було 2 роки тому. . Які кроки я маю зробити, щоб мене обслуговували українською у моєму місті?" - написала блогер.

У мережі користувачі вже радять, як вирішити цю проблему. "Вас не бажають обслуговувати українською мовою? Вам пропонують товар, назва, опис якого або цінники на якому зробили не державною мовою? Відтепер для боротьби за свої мовні права ми маємо чудовий інструмент у вигляді роз'яснень Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів № 603-154-7 / 26317 від 16.12.2016 р за підписом т.в.в. заступника голови Держпродспоживслужби Лілії Стиренко, в якому серед іншого зазначено, що в разі ненадання покупцем згоди на обслуговування російською мовою, суб'єкт господарювання зобов'язаний здійснювати обслуговування клієнта українською мовою", - написав Олександр Гришченко в коментарях під записом.

Решта користувачів також обурилися діями продавця, вважаючи, що в сфері послуг знання української мови є обов'язковим. Також автор запису додала, що два роки тому з нею була аналогічна історія в тому ж самому магазині, тільки продавців було двоє. Користувачі повідомили, що російськомовна продавець, яка ігнорує вимогу говорити українською, є власником магазину і сама - з Донецької області.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...