Хіти тижня. Як бійці ЗСУ зробили ризикований рейд у Пісках, щоб помолитися за убитого терориста "Л/ДНР"

Українські бійці, на відміну від російських бойовиків, які залишають своїх людей прямо на полі бою для розтягування дикими тваринами, віддали землі тіло загиблого ворожого диверсанта.

капелан Микола Мединський-Залізняк

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів військовий капелан Микола Мединський-Залізняк, передають Патріоти України.

"У мене був випадок, коли мене попросили відспівати ворога. Подібне трапилося у Пісках, коли загинув ворожий диверсант. Наші хлопці на відміну від російських бойовиків, які залишають своїх людей прямо на полі бою для розтягування дикими тваринами, віддали його тіло землі", - розповів Мединський.

За словами капелана, він хотів відправитися один, але бійці АТО вирішили піти разом з ним, щоб прикрити в разі небезпеки.

"Це було вже під вечір. Я сказав: "Дайте мені координати, щоб я сходив на місце його поховання". Хлопці самого мене не відпустили, пішли прикривати. А Піски - це передова. Це були бійці ОУН Коханівського. Я взяв відповідний чин, опечатав труну і доручив хлопцям вже на наступний день покласти хрест на могилу, щоб його останки отримали гідний супровід в останню путь", - продовжив священик.

По дорозі назад між Мединський і бійцями відбулася задушевна розмова. "Я сказав бійцям: "Ось, в чому полягає головна відмінність між вами і ними. Я пішов туди, тому що це мій обов'язок. Ви ж ризикнули своїм життям, супроводжували мене, щоб помолитися за душу вбитого ворога. А вони навіть своїх воїнів залишають на полі бою, не хвилюючись чи отримають ті останні почесті або їх просто розтягнуть дикі звірі", - згадав капелан.

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...

Одноклубники українського футболіста ледь не побилися за право виконати пенальті (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:44

У матчі 33 туру чемпіонату Англії з футболу лондонський «Челсі», за який виступає українець Михайло Мудрик, приймав у себе вдома «Евертон». Поєдинок завершився з рахунком 6:0 на користь господарів поля, але запам'ятається він курйозним епізодом – лондо...