Хіти тижня. Як пенсіонерку вилікували від ностальгії за СРСР завдяки безвізу з ЄС (відео)

Головред видання Bird in Flight Євген Сафонов посперечався зі своєю 83-річною бабусею і вирішив її переконати, що добре було не тільки "в Союзі".

Як тільки влітку 2017 року запрацював безвізовий режим для України, бабуся і онук зібрали документи, взяли коляску, щоб жінці було легше пересуватися, і разом вирушили до Парижа, передають Патріоти України з посиланням на Настоящее время.

До цієї подорожі 83-річна Світлана Григорівна Стаценко їздила лише з чоловіком у Карелію і на Байкал на машині. За кордоном ніколи не була - "а ми тоді і не хотіли особливо". Але на запитання онука, чи хотілося глянути на якусь іншу країну, відповіла, що на Париж подивитися хотілося б".

Світлана Стаценко в минулому викладач літератури, і Париж добре знає за романами Дюма і Гюго.

"На біометричний паспорт подали за день до того, як стало відомо про безвізовий режим", - розповідає Євген. Коляска, за його словами, ніяк не вплинула на маршрут: в Парижі всюди є з'їзди з тротуару на проїжджу частину, пандуси.

"А от прокатати бабусю по Києву я не зміг - спробував, це можливо тільки до першого підземного переходу", - зауважує Євген.

Потрапивши в Париж, бабуся, за його словами, не пропускала можливості покласти до сумочки все, що до неї влазило: паперовий пакет із супермаркету, пластмасовий ніж, листівки з рекламою... Навіщо? За її словами, їй потрібні були докази поїздки.

Париж Світлані Григорівні сподобався. "Тут красивіше, ніж в Одесі, Петербурзі, Кишиневі і Хабаровську", - зізналася вона. Але найбільше жінку вразили люди. Коли вона вставала з крісла, до неї завжди хтось підбігав, щоб допомогти - охоронець в музеї, офіціант, відвідувач кафе, портьє, випадковий перехожий. "Абсолютно незнайомий мені чоловік, я зустрілася з ним поглядом - а він мені посміхнувся!" - дивувалася бабуся.

А ще її вразили мотоцикли, залишені без нагляду, великі чисті автобуси, розміри Лувру ... Але на питання, де краще: в Радянському союзі або за кордоном, бабуся попросила онука більше не торкатися теми, говориться в публікації.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...