Хіти тижня. Як жили чехи за часів правління комуністичної партії (фото)

Фотограф зробив ці дивовижні знімки в 1976 році, коли він був на святі в Чехословаччині.

Фото: tanjand.livejournal.com.Хто-небудь пам'ятає, що таке "залізна завіса"? Суть її зводилася до наступного: радянська людина не повинна бачити і знати, як живуть прості громадяни капкраїн. Не дай бог порівняє! І, звичайно, не на користь Союзу. А ще й друзям розповість, а ті своїм, - і полине. Тому й називалась завісою, передають Патріоти України з посиланням на UAINFO.

На кордоні стояли глушилки, це такі штуки - величиною майже як Останкінська вежа. Вони глушили трансляції "ворогів". Але через виття і скрегіт глушилок щось долинало і люди дізнавалися потихеньку, там, на Заході, люди живуть краще, ніж тут.

І вже вершиною щастя вважалося не тільки почути, а й побачити своїми очима - кудись вирватися - в Болгарію або Польщу.

Але тоді існувала приказка: «курка - не птах, Польща - не закордон». Зовсім вже Західною вважалася Чехословаччина. Мені якось попалися журналістські замітки, де крізь відцензурований текст пробивалася тужлива заздрість - чехи живуть краще! Вони майже Німеччина! Вони - Захід! Там культура....

Давайте подивимося, як жили чехи за часів комуністичної партії, дбайливо підтримуваної Союзом.

І за що їм нас любити... І так, якщо ми, не дивлячись на всі перепони знали, що на Заході живуть краще, то чехи знали про це ще більше, ніж ми.

Чехословаччина була державою в Центральній Європі, яка існувала з жовтня 1918 року, коли вона оголосила свою незалежність від Австро-Угорської імперії до її мирного розпуску в Чеську Республіку та Словаччину 1 січня 1993 року.

Ард Хесселінк зробив ці дивовижні знімки в 1976 році, коли він був на святі в Чехословаччині.

«Відпочинок в репресивній атмосфері радянської окупації був не всім забавним, але для фотографування це була золота жила».

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає