Хіти тижня. Як живе волонтер з ДЦП, який рік тому пив каву з першою леді країни

Чоловік виявився в безвихідній ситуації, бо продав свою машину, а в служби таксі його не беруть через інвалідність. Він звертався у Фонд Марини Порошенко, але допомоги так і не дочекався.

Роман Кисляк. Фото:соцмережі

Стало відомо, як живе відомий волонтер з ДЦП Роман Кисляк, який ще рік тому пив каву з першою леді країни Мариною Порошенко. Слід відзначити, що Кисляк переселенець з Донбасу, родом з міста Макіївка. Про це пише Вчасно, передають Патріоти України.

Після початку російської окупації сходу України, Кисляк на своїй власній машині перевозив з охопленого війною Донбасу в інші області та міста України жителів фронтових місць.

Кисляк не раз піддавав своє життя загрозі та навіть був захоплений терористами.

У 2016 році історія Романа Кисляка облетіла всю країну, адже тоді перша леді країни Марина Порошенко запустила піар-кампанію в соцмережах з хештегом # накавуздругом.

Дружина президента України зустрічалася з переселенцем з Донбасу. Однак після того, як Роман перебрався зі Львова (туди він переїхав і заробляв таксистом) до Києва, він не міг знайти роботу.

Роман виявився в безвихідній ситуації оскільки продав свою машину, а в служби таксі його не беруть через інвалідність.

Пам’ятаючи про дружню зустріч з дружиною президента, переселенець багаторазово протягом півроку звертався до Фонду Марини Порошенко, просячи допомоги в працевлаштуванні.

"Роман не просив грошей або житла, він просто просив допомогти знайти йому роботу, через те, що залишився без пенсії та соціальних виплат", – написали друзі Романа у відкритому зверненні до Марини Порошенко. Але допомоги від першої леді країни переселенець так і не дочекався.

Доведений до відчаю, він хотів повернутися назад додому в окуповану Макіївку, де залишилися хворі батьки. Але після того, як про Романа і його волонтерство дізналася вся Україна, він опинився в "чорних списках" "ДНР".

При спробі в’їхати на окуповану територію, його побили на сепаратистському блокпосту і пригрозили вбити, якщо ще раз його побачать.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...