Хіти тижня. Їх любить рак: Медики назвали найнебезпечнішу професію

Представники цієї професії набагато частіше за інших хворіють цією страшною хворобою.

Ілюстрація: rosbalt.ru

Токсини, які виділяються в повітря під час пожежі, викликають рак. Так, вдихання диму є надзвичайно небезпечним і призводить до високих рівнів захворюваності на рак серед пожежників, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Крім того, небезпека загрожує пожежним і після гасіння. Канцерогенна сажа, яка залишається на пожежному спорядженні і самих пожежних, може призводити до захворювань.

За даними численних досліджень в США, ні серцеві захворювання, ні хвороби легень не є "вбивцею номер один" серед пожежників. На першому місці в списку захворювань стоїть рак.

Це ще пов'язано з тим, що за останні 25 років пожежі стали набагато більш токсичними, ніж це було раніше.

На думку членів профспілки, ключем до вирішення цієї проблеми може стати належна підготовка і хороше обладнання, що захищає весь організм. Крім того, важливо ретельно очищати одяг і пристосування після кожного пожежі.

Згідно з даними досліджень, проведених в США, пожежні мають на 14% вищий ризик смерті від онкологічного захворювання і на 9% вищий ризик його розвитку, ніж все населення країни.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...