Хіти тижня. Історія про загиблого АТОвця довела українців до сліз

Військовослужбовець загинув рік тому у Мар'їнці.

У мережі розповіли трагічну історію про загибель бійця АТО, яка довела українців до сліз. Нею поділився товариш військового Михайло Ухман на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Боєць розповів, що рік тому він був у Мар'їнці. Тоді було тихо, ніхто не стріляв, адже оголошено перемир'я.

"Вийшов на вулицю і побачив на дорозі лежить нашого солдата. Він лежав, з рота текла піна, очі сльозилися. Руки скребли землю. Це було шоком для мене. Я спочатку не зрозумів, що відбувається, а потім, коли до мене дійшло, що він поранений, як дурень кинувся до нього", - написав військовий.

У цей момент бойовики відкрили вогонь і почали обстрілювати бійців. "По очах хлопця текли сльози, він крізь біль благав: "Допоможи". А я не міг цього зробити", - згадує Ухман.

Військовий покликав на допомогу бійців АТО. Вони, ризикуючи життями, відкрили у відповідь вогонь по бойовиках. Один з бійців почав витягати пораненого товариша.

"А вночі ми отримали смс від дружини вбитого хлопця. Вона писала одному з друзів чоловіка: "Саша, а що, Олексія вбили? Як я житиму без нього?", - розповів Ухман.

Військовий зазначив, що той день змінив його бачення назавжди.

"Цей випадок назавжди змінив моє бачення. І я тепер живу цією війною, на жаль. Очі Олексія переслідують мене. І це не дешеві понти, а жахлива реальність. А у нього залишилася трирічна донечка", - написав боєць.

У коментарях користувачі висловили свої співчуття.

"Законом передбачено": У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:22

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, аби оновити свої військово-облікові дані. Про це в інтерв'ю NV заявив представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко, ...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...