Хіти тижня. "Камни с неба" стають більшими: Активіст розповів про настрої кримчан

Ті, що хотіли "вмерти в Росії", вже соромляться своєї участі в путінському референдумі.

Життя в Кримнаші стає нестерпним. Фото: Фейсбук.

У анексованому Криму ентузіазм від "возз'єднання з Росією" поступово сходить нанівець. Виявилося, що окупанти підготували для кримчан у кращому випадку місце прислуги. Таку думку висловив активіст кримськотатарського руху Заїр Смедляєв в інтерв'ю сайту "Крим.Реалії", передають Патріоти України.

Активіст зазначив, що на півострові спостерігається велика кількість переселенців із Росії. Великою проблемою стали фінансові витрати на їхнє розміщення, "підйомні" гроші та інші пільги. За словами Смедляєва, всі ці витрати нинішня влада півострова вирішують за рахунок кримчан.

"У нас спостерігається масове скорочення соціальних, культурних та освітніх програм, так само як і витрат на охорону здоров'я. У деяких населених пунктах закриваються поліклініки, школи, дитячі садки. Важливо розуміти, що, які б фінансові труднощі не відчував Крим, ні на силовиків, ні на програму заміщення місцевого населення більш лояльно ніхто не економить", - зауважив він.

Ще однією проблемою стало надання приїжджим житла. За словами Смедляєва, у більшості воно вирішується за рахунок наявного в Криму житлового фонду, зміни черг на отримання квартир і горезвісного "віджиму" нерухомості.

"Віджим відбувається у першу чергу щодо підприємств, до того ж його жертвами виявляються і вірні "кримнашисти". Нерідкі випадки, коли колишня приватизація заднім числом визнається недійсною. Такі речі відбуваються і з земельними ділянками. Іноді житло можуть і знести, а з тих, хто не потрапив під знесення, починають збирати "данину". Часто для того, щоб позбавити людину майна, досить анонімного доносу", - пояснює Смедляєв.

Проте, кримські татари зазначають: навіть при масовому завезенні "лояльного електорату" настрої у Криму міняються, й ентузіазм від "возз'єднання з Росією" поступово сходить нанівець.

"Деякі з тих, хто "хотів померти в Росії", тепер говорять про те, що вони її представляли такою, як показують по телебаченню і в кіно: роз'їзди по закордонах, вілли, особняки, дачі, шикарні машини і прислуга. Але виявилося, що зараз для кримчан у кращому випадку є місце прислуги. Все частіше я зустрічаю людей, які заперечують, що були на псевдореферендумі, тоді як раніше хизувалися нібито своєю участю у ньому. Однак з часом вони починають соромитися цього", - підсумував Смедляєв.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...