Хіти тижня. "Хто такі бандерівці, з якими ми воюємо?": Жемчугов розповів, як чеченці "Русскій мір" захищали

На Донбасі в складі російсько-терористичних військ воювало чимало чеченців, які навіть не знали толком, навіщо і проти кого їх відправили воювати.

Володимир Жемчугов

Про це заявив Герой України, підпільник Володимир Жемчугов, що побував в полоні у бойовиків, в інтерв'ю сайту ОРД, передають Патріоти України.

"Злочином є російська окупація. Російський спецназ без погон, російська техніка без розпізнавальних знаків ... Я багато разів розмовляв з росіянами", - заявив він.

Підпільник згадав випадок, який йому особливо запам'ятався: "Якось в 2014 році під Луганським аеропортом стояли чеченці. Там є таке селище Новоганнівка. Вони поставили п'ять 120-их мінометів і стріляли по аеропорту з українськими військовими. Чеченський батальйон прикривався селом, і - що цікаво - коли українські військові відповідали, місцеві говорили: "Україна обстрілює", а чеченців не сварили".

За словами Жемчугова, місцеві люди приходили до чеченців, а вони приходили в Новоганнівку. Міняли російську тушонку, яка їм набридла, на домашню їжу.

"Ось і я приходив під виглядом місцевого жителя. Чеченці старші відпочивали біля ящиків зі снарядами. А на стежці, яка йшла до мінометного розрахунку, стояв молодий вартовий. Я зав'язав розмову: "Спасибі, що прийшли нас захищати", пригостив сигаретою. І він у мене запитує: "Хто такі бандерівці, з якими ми воюємо?". Я кажу: "Не знаю навіть, як тобі пояснити, ти ж з Чечні ... Ну ось ти знаєш, хто такі дудаевці?". І тут запанувала мовчанка ... Мертва пауза. Часовий почервонів, задумався. Офіцер почув - відкинув газету, схопився, став кричати. І тоді чеченець мені сказав: "Тут охороняється, йди". Так що порівняння їм не сподобалося", - зазначив він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...