Хіти тижня. Колишній заручник "ДНР", доцент Козловський розповів про партизанський рух на Донбасі

Учений підкреслив, що зараз на Донбасі люди різних національностей переходять на українську мову і роблять усе, щоб повернути окуповану частину регіону в Україну.

Ігор Козловський. Фото:ТСН

Українським патріотам у Донецьку не вдалося протистояти російській агресії через зраду місцевої влади і силовиків. Таку думку висловив звільнений з ув'язнення вчений-релігієзнавець із Донецька Ігор Козловський в інтерв'ю DonPress, передають Патріоти України.

"Ми були там заручниками ситуації, коли представники Партії регіонів, правоохоронні органи перейшли на бік наших ворогів. Але це не означає, що там не було України. Там була Україна. І є. І навіть більше: не треба дивитися на цей регіон і зараз як на щось монолітне. Там залишилося багато наших патріотів, які ведуть там партизанську війну", – розповів він.

Учений підкреслив, що зараз на Донбасі люди різних національностей переходять на українську мову і роблять усе, щоб повернути окуповану частину регіону в Україну.

"Треба їх підтримувати, не треба відштовхувати їх, щоб вони не думали, що ми їх там залишили сам на сам із Мордором", – підсумував Козловський.

Як відомо, Козловського затримали в Донецьку наприкінці січня 2016 року. Його дружина припустила, що причиною арешту було листування, яке він вів у Facebook.

У травні 2017 року "військовий трибунал ДНР" засудив ученого на два роки і вісім місяців ув'язнення за контакти із "забороненими організаціями".

27 грудня на Донеччині відбувся "великий" обмін утримуваними особами. Україна обміняла 233 затриманих на 73 українських заручників. Козловський був серед звільнених.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...