Хіти тижня. Краще б залишались в окупантів, але і там вони не потрібні: Тука розповів про подальшу долю зрадників, звільнених разом з військовополоненими

Серед звільнених полонених є 14 людей, щодо яких порушені кримінальні провадження по різних статтях, у тому числі - тяжких.

Георгій Тука

Про це написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Зі складними почуттями дивився, як, після звільнення полонених, зустрічаючі скандували "герої-герої". Дуже небагато людей знають, що серед звільнених є 14 людей, щодо яких порушені кримінальні провадження по різним статтям. В тому числі - тяжким. Дуже не хотілось псувати святковий настрій країни реальністю війни. Але, в мережі вже побратими і командири цих військових почали розповсюджувати інформацію про "героічні подвиги" своїх вчорашніх товаришів", - розповів він.

Тука відзначив, що навіть зі злочинами, полонені - громадяни нашої держави. І їх очікує слідство і суд.

"Тим ми і відрізняємось від ОРДЛи, що у нас панує закон і всі громадяни мусять відповідати перед законом. Хочу попередити псевдо-патріотів: ваша хвиля "влада_саджає_патріотів" не пройде! Надто багато реальних воїнів знають правду і не будуть мовчати. Навпаки, вони вже зараз вимагають притягнення до відповідальності цих людей", - наголосив він.

За його словами, у разі доведення їхньої провини в суді, вони будуть відбувати належне покарання, ане сидіти "на подвалі".

"Цей факт свідчить лише про єдине: війна не робиться в білих рукавичках. Серед тисяч справжніх захисників, які заслуговують нашої довічної шани та поваги, є і такі, про яких йде мова: алкаші, труси, зрадники, мародери. Це війна, а не пригодницький кінофільм", - відзначив він.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...