Хіти тижня. Київ зробив наступний крок у побудові метро на Виноградар

Комісія Київради дала старт відведенню землі під метро на Виноградар, вздовж наміченої траси. Ця процедупа передує безпосередньому початку робіт

У середу, 21 березня, комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок Київський метрополітен задля будівництва двох станцій підземки на жилому масиві Виноградар, зазначають Патріоти України.

Йдеться про земельні ділянки орієнтовними площами 0,69 га, 0,98 га, 0,56 га, 0,09 га, 0,68 га, 0,11 га, 0,29 га, 1,64 га, 0,11 га. Ця земля наразі належать до комунальної власності територіальної громади.

Ділянки надають в оренду на 7 років під влаштування будівельних майданчиків для будівництва об'єктів дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро Сирець на житловий масив Виноградар.

У той же час у системі prozoRRo триває закупівля послуг генерального підрядника (конкурс). Визначення переможця відтерміноване вже з кінця березня на 7 травня, через позов одного з учасників.

Наразі у бюджеті на 2018 рік Київрада передбачила 1,5 млрд. гривень на будівництво підземки на Виноградар та планує збільшити кошторис у разі потреби. Якщо не трапиться нових організаційних затримок, є шанс, що старт підземних робіт може бути ще в другому кварталі року.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...